

Mąka Skrobia Kukurydziana Maizena Jakość 500g



Mąka Skrobia Kukurydziana Maizena Jakość 500g - Najlepsze oferty
Mąka Skrobia Kukurydziana Maizena Jakość 500g - Opis
Skład: Skrobia kukurydziana (Maizena, Mazeina) Skrobia kukurydziana ma postać proszku i charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem. Otrzymywana jest z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku i charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem. Masa netto: 500g Zastosowanie Skrobia kukurydziana znalazła zastosowanie głównie w kuchni jako zagęszczacz do zup, gulaszów czy sosów. Skrobię należy najpierw dodać do zimnej wody, wymieszać, a następnie wlać do sosu lub zupy. Mazeina stosowana jest również jako dodatek do wypieków (ciast, ciasteczek, biszkoptów, placków, naleśników), nadając im drobną teksturę oraz zwiększenia wilgotności wypieków bezglutenowych. Sprawdzi się również jako zagęszczacz do puddingów, kisielów lub kremów. Skrobia kukurydziana sprawdzi się też do czyszczenia powierzchni z plam z oleju, krwi, żywności, do czyszczenia garnków, patelni, zastawy stołowej i urządzeń kuchennych oraz jako środek zmiękczający do prania. Przechowywanie Maizena powinna być przechowywana w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g Wartość energetyczna 1493 kJ / 351 kcal 747 kJ / 176 kcal 9 % Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0 g 0 g 0 % 0 % Węglowodany - w tym cukry 86,8 g 0,9 g 43,4 g 0,45 g 17 %Mąka Skrobia Kukurydziana Maizena Jakość 500g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
e...l
- 2024-02-13k...b
- 2023-01-14Użytkownik Ceneo
- 2020-05-05