


Wojskowy Chleb Trwały Żytni Pytlowy 700g


Wojskowy Chleb Trwały Żytni Pytlowy 700g - Najlepsze oferty
Wojskowy Chleb Trwały Żytni Pytlowy 700g - Opis
Chleb ten, ze względu na swój długotrwały okres przydatności do spożycia i opisane walory odżywcze, znalazł szczególne uznanie wśród:- wszystkich Rodzajów Sił Zbrojnych- Sił Pokojowych (Afganistan, Irak, Macedonia)- Wojsk Obrony Terytorialnej z Ukrainy, organizacji pomocowych dla uchodźców- uczestników wypraw dalekomorskich- uczestników wypraw wysokogórskich- organizatorów i uczestników Konwojów Humanitarnych- uczestników rajdów- Zakładów KarnychPonadto może być polecony wszystkim tym osobom, które wykonują swoją pracę przez wiele tygodni na obszarach niezurbanizowanych z dala od sieci handlowych (np. przy wyrębie lasów, budowach gazociągów itp.).Wielokrotnie chleb ten był wykorzystywany przez Służby Obrony Cywilnej podczas klęsk żywiołowych. Sprawdził się we wszystkich strefach klimatycznych świata.Specjalny sposób pakowania oraz podwójna folia zabezpiecza chleb przed czynnikami zewnętrznymi zapewniając długi okres przydatności do spożycia - zachowując przy tym doskonały smak.Składniki: mąka żytnia typ 720 (41,5%), mąka pszenna typ 750, tłuszcz roślinny, drożdże piekarskie, ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki ziemniaczane, sól, mąka sojowa, zawiera żywe kultury bakterii mlekowych.Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 804 kJ/191 kcal; tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; węglowodany 36,2 g, w tym cukry 2,3 g; białko 3,2 g; błonnik 3,3 g; sól 1,25 g.Data ważności: do 07.04.2027 r.W związku ze stałymi dostawami magazynowymi ważności chleba może być dłuższa niż wskazana w opisie.METODA ODŚWIEŻANIA PRZY WYKORZYSTANIU (...) więcej KUCHENKI MIKROFALOWEJBochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 800W na czas 3 minuty. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.METODA ODŚWIEŻANIA PRZY WYKORZYSTANIU PIEKARNIKA:Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 90-100°C na czas około30 minut. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.METODA ODŚWIEŻANIA PRZY POMOCY TOSTERABochenek chleba po wyjęciu z folii poddajemy kromkowaniu i umieszczamy w tosterze.METODA TRADYCYJNA (WODNA)Bochenki chleba zanurzyć w gorącej wodzie o temperaturze 90°C bez szczelnego zamykania na okres 30 minut. Następnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach leżakowania poddawać kromkowaniu.UWAGA: Chleb gotujemy w podwójnych foliach.METODA CHEMICZNA (PODGRZEWACZ BEZPŁOMIENIOWY)Bochenek chleba w szczelnym opakowaniu należy umieścić w podgrzewaczu i przykryć, tak by uzyskać jak najlepsze przyleganie. Można dzięki niemu podgrzać posiłek bez konieczności rozpalania ognia lub używania urządzeń elektrycznych. Umieszczony w torebce wkład chemiczny wystarczy zalać wyznaczoną ilością wody. Następuje reakcja chemiczna uwalniająca znaczne ilości ciepła.UWAGA: Czas podgrzewania zależy od ilości użytych wkładów.Chleb zachowuje swoją naturalną świeżość do 22.09.25 i w tym okresie można go od razu jeść. Po tym terminie, aby chleb nadal był świeży i przysłowiowo smakował jak "prosto z pieca" należy go odświeżyć metodami podanymi powyżej. mniejWojskowy Chleb Trwały Żytni Pytlowy 700g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
1...k
- 2025-03-19Tomasz
- 2024-05-20m...i
- 2023-11-28