Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25g - Kohyo

(19 opinie)
19,18 zł
ABC-STORE

Najlepsze wybrane oferty
Pozycja ofert z pogrubioną nazwą została opłacona przez kontrahenta. O kolejności ​prezentacji ofert decyduje mechanizm licytacji.
Oferty z zielonym tłem oraz ikoną są najtańsze.
Oferty oznaczone logiem "Ceneo - kup teraz" pochodzą od partnerów korzystających z usługi "Kup teraz", która umożliwia bezpośredni zakup produktów za pośrednictwem Ceneo.pl, z pominięciem strony sklepu sprzedawcy. Ceneo nie jest sklepem.
ABC-STORE
Katsuobushi suszone płatki tuńczyka bonito suszonego wędzonego tuńczyka 25g
19,18 zł
Idź do sklepu
Allegro
Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25g ×3
114,00 zł
Idź do sklepu

Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25g - Kohyo - Najlepsze oferty

Pozycja ofert z pogrubioną nazwą została opłacona przez kontrahenta. O kolejności ​prezentacji ofert decyduje mechanizm licytacji.
Oferty z zielonym tłem oraz ikoną są najtańsze.
Oferty oznaczone logiem "Ceneo - kup teraz" pochodzą od partnerów korzystających z usługi "Kup teraz", która umożliwia bezpośredni zakup produktów za pośrednictwem Ceneo.pl, z pominięciem strony sklepu sprzedawcy. Ceneo nie jest sklepem.
Ukryj oferty

Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25g - Kohyo - Opis

Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25gWysokiej jakości płatki Hana Katsuobushi, suszone zgodnie z autentyczną japońską techniką Tebiyama.Katsuobushi, czyli delikatne płatki wędzonej, suszonej ryby bonito (tuńczyk pasiasty) to ważny element kuchni japońskiej o bogatym smaku i aromacie. Używane jako dodatek, posypka oraz nadzienie, stanowią naturalne źródło umami - niezwykłego smakowego wrażenia, które dopełnia wytrawne orientalne dania. Katsuobushi to także niezbędny składnik do sporządzenia aromatycznego dashi, czyli tradycyjnego rybnego bulionu, będącego bazą wielu japońskich zup i sosów.Jak samodzielnie przygotować katsuodashi?
  1. W rondelku, na dużym ogniu doprowadzamy do wrzenia 500 ml wody.
  2. Do wrzątku wrzucamy 25 g katsuobushi. Gotujemy na małym ogniu przez
  3. Zdejmujemy rondelek z ognia i pozostawiamy płatki do namoczenia na kolejne 5-10 minut.
  4. Na koniec odcedzamy płatki z bulionu za pomocą sitka i gotowe! :)
  5. Suszone płatki tuńczyka bonitodoskonale sprawdzają się jako garnirunek do smażonego makaronu yakisoba, okonomiyaki czy takoyaki oraz innych potraw kuchni japońskiej. Z ich pomocą przygotujesz pełne smaku onigiri lub domowej roboty furikake. Hana katsuobushi to także jeden z ulubionych dodatków do dania ochazuke.Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.Kraj produkcji: WietnamSkład:Płatki suszonego tuńczyka bonito 100%Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
    • Wartość energetyczna: 1416kJ/228kcal
    • Tłuszcze: 1g
    • Węglowodany: (...) więcej
    • *w tym cukry: 0g
    • Białko: 82g
    • Sól: *w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g

Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25g - Kohyo - Opinie i recenzje

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

  1. Avatar

    CeneoAI

    - 2024-09-24
    Płatki tuńczyka bonito od Kohyo cieszą się uznaniem wśród użytkowników, którzy podkreślają ich wysoką jakość oraz smak. Wiele osób nie ma zastrzeżeń do produktu i chętnie poleca go innym, co wskazuje na ogólne zadowolenie z zakupu.
  2. Opinia została napisana przez użytkownika, który zakupił produkt.

    e...4

    - 2024-08-09
    Polecam!
  3. Opinia została napisana przez użytkownika, który zakupił produkt.

    a...a

    - 2024-03-22
    na pewno nie zawiodę sie na tym produkcie
Zobacz wszystkie opinie

Płatki suszonego tuńczyka bonito, Katsuobushi 25g - Kohyo - Podobne produkty

Produkty rekomendowane przez Taniomania