

Vitafarm Olej rzepakowy 5L tłoczony na zimno



Vitafarm Olej rzepakowy 5L tłoczony na zimno - Najlepsze oferty
Vitafarm Olej rzepakowy 5L tłoczony na zimno - Opis
Olej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak. Można go wykorzystać do sałatek, surówek, sosów, majonezów, dresingów. Olej może posiadać naturalny osad. Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.Wyrazisty, lekko ziołowy smak i aromat nadają nutę niepowtarzalnego smaku przyrządzonym potrawom tj. surówkom, sałatkom, majonezom. ProdukcjaOlej produkowany jest w rodzinnej firmie z tradycjami, gdzie od pokoleń produkuje się oleje wykorzystując technologię tłoczenia metodą na zimno. Metoda ta charakteryzuje się tym, że nasiona roślin oleistych o odpowiedniej czystości i dojrzałości, bez podgrzania do wyższej temperatury niż otoczenia, dostają się do mechanicznej tłoczni, gdzie poddawane są łagodnemu procesowi tłoczenia. Dzięki temu wszystkie składniki oleju zachowują naturalne struktury i właściwości biologiczne.Olej zimno tłoczony nie podlega rafinacji (oczyszczaniu), jest jedynie filtrowany, aby usunąć zanieczyszczenia mechaniczne i rozlewany do butelekZastosowanie:Powinien być stosowany na zimno, np. do sosów czy do sałatek.Ważne informacje:Nadmierna konsumpcja może sprzyjać zaburzeniom w gospodarce lipidowej, otłuszczaniu mięśnia sercowego i gromadzeniu się tłuszczu w tkance wątrobowej.Wartości odżywcze w 100g:- Wartość energetyczna: 3700kJ / 900 kcal
- Tłuszcz w tym: 100g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 7,1g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 65,3g
- kwasy (...) więcej tłuszczowe wielonienasycone: 27,6g
- Węglowodany: 0g
- w tym cukry: 0g
- Błonnik: 0g
- Białko: 0g
- Sól: 0g
mniej
Vitafarm Olej rzepakowy 5L tłoczony na zimno - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
w...i
- 2023-05-13h...k
- 2022-12-01d...i
- 2021-12-02