
Dr Jacobs Ahista 210G









Dr Jacobs Ahista 210G - Najlepsze oferty
Dr Jacobs Ahista 210G - Opis
SUPLEMENT DIETYAhista - Składniki dla sprawnego trawienia i przy nietolerancji histaminyproszek 210 g (84 porcje)✓ Mikronizowana, diatomitowa ziemia okrzemkowa i naturalny wapń z alg✓ Zawiera ekstrakt z kadzidłowca, perełkowca japońskiego i kwercetynę✓ Ze specjalnymi właściwościami wiążącymi toksyny✓ Produkt wegański, bez glutenu✓ Kompleks składników odżywczych z ekstraktami roślinnymi dla błony śluzowej jelit✓ Z witaminą B6 i miedzią dla tworzenia diaminooksydazy (DAO), enzymu rozkładającego (neutralizującego) histaminęAhista to produkt ze składnikami dla odżywienia i prawidłowego funkcjonowania błony śluzowej jelit1 oraz sprawnego trawienia2. Zawierający też składniki dla sprawnego trawienia oraz hamowania niekorzystnego działania histaminy (więcej o histaminie pod opisem produktu).Jelito to największa błona śluzowa naszego ciała – ma powierzchnię ok. 400 m2 – bardzo ważna dla zdrowia, trawienia i wchłaniania pokarmu.1 Witamina B2 i biotyna wspomagają utrzymanie prawidłowego stanu błony śluzowej jelit.Witamina B6, miedź, cynk i witamina C wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.2 Wapń wspiera m.in. prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych w jelitach. W Ahista ma on formę mleczanu wapnia o bardzo wysokiej biodostępności.Magnez jest niezbędny do funkcjonowania ponad 300 enzymów oraz dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i zmniejszenia uczucia zmęczenia. W Ahista ma formę łatwoprzyswajalnego mleczanu magnezu uzyskanego z (...) więcej prawoskrętnego kwasu mlekowego.Diatomitowa ziemia okrzemkowa z prehistorycznych okrzemek zawiera naturalny niekrystaliczny krzem. Diatomit jest porowaty i ma właściwości wchłaniania toksyn. Jest szczególnie dobrze tolerowany i nie drażni błon śluzowych.Produkt zawiera także cenne naturalne wyciągi z kadzidłowca (boswellia), imbiru, kurkumy oraz lecytynę i kwercetynę.Ahista polecana jest także dla osób z nietolerancją histaminy. Witamina B6 i miedź biorą udział w tworzeniu oksydazy diaminowej (DAO), enzymu rozkładającego histaminę.Co to jest histamina?To ważny hormon biorący udział m.in.: w gojeniu ran, wydzielaniu soku żołądkowego, regulacji napięcia mięśni gładkich, współdziałaniu z innymi hormonami. Odpowiada też za powstawanie objawów reakcji alergicznych.Histamina występuje też w żywności, gdzie powstaje pod wpływem działania bakterii. Taka histamina jest szkodliwa i może powodować reakcje zapalne, uczuleniowe, a nawet zatrucia. Jest jej dużo w rybach, owocach morza, peklowanym mięsie, różnych alkoholach, kiszonkach, serach dojrzewających. Bardzo dużo histaminy jest w pokarmach nieświeżych – w rybie świeżej prawie jej nie ma, w nieświeżej jest jej aż ok. 1300 mg/kg (żywność powinna zawierać mniej niż 200 mg histaminy na kg produktu). Owoce cytrusowe także mogą powodować wyzwalanie histaminy zgromadzonej w organizmie.Histamina z pokarmu jest unieszkodliwiana w jelitach przez enzym diaminooksydazy (DAO). U niektórych osób mechanizm ten działa słabo lub w ogóle, co powoduje różne reakcje po spożyciu pokarmu z histaminą, np.: swędzenie lub zaczerwienienie skóry (najczęściej twarzy i szyi), objawy astmatyczne (skurcz mięśni gładkich oskrzeli, zwiększone wydzielanie śluzu), kichanie, katar, zaczerwienienie, świąd i obrzęk oczu, wzdęcia, bóle brzucha, biegunki i podrażnienia błony śluzowej jelita cienkiego. Po spożyciu pokarmu z ilością histaminy powyżej 200 mg/kg, u osób z nietolerancją, mogą wystąpić: zaburzenia oddychania, spadek ciśnienia krwi, a nawet stan zagrażający życiu.Często nietolerancja histaminy mylona jest z alergią pokarmową. Jeżeli testy alergiczne są ujemne, a objawy uczuleniowe nadal występują, wskazuje to na nietolerancję histaminy._________________________________________________________________________________Składniki w porcji / 1 miarka (2,5 g) / 3 miarki (7,5 g)Witamina B2 / 0,47 mg (33,3%*) / 1,4 mg (100%*)Witamina B6 / 0,46 mg (33,3%*) / 1,4 mg (100%*)Biotyna / 16,7 mcg (33,3%*) / 50 mcg (100%*)Witamina C / 100 mg (125%*) / 300 mg (375%*)Cynk / 3 mg (30%*) / 9 mg (90%*)Miedź / 150 mcg (7,7%*) / 450 mcg (23%*)Wapń / 66,6 mg (8,3%*) / 200 mg (25%*)Magnez / 62,7 mg (16,7%*) / 188 mg (50%*)Krzemionka diatomitowa / 937 mg / 2811 mg- w tym krzem / 415,3 mg / 1246 mgLecytyna / 115,3 mg / 346 mgEkstrakt z kadzidła / 100 mg / 300 mgKwercetyna / 100 mg / 300 mg*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia_________________________________________________________________________________Składniki: diatomit (37%), mleczan wapnia (19%), mleczan magnezu (18%), witamina C, lecytyna słonecznikowa (5%), ekstrakt z perełkowca japońskiego Sophora japonica (4%), ekstrakt z kadzidłowca Boswellia serrata (4%), węglan magnezu (3%), proszek z korzenia imbiru Zingiber officinale, glukonian cynku, glukonian miedzi, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), biotyna.Może zawierać śladowe ilości orzechów.Produkt wegański, nie zawiera glutenu.Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 3 razy dziennie płaska miarka (w opakowaniu) wymieszana w szklance wody lub soku. Spożywać z posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety. Ważna jest zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia.Opakowanie: 210gProducent: Dr. Jacob's mniejDr Jacobs Ahista 210G - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
b...p
- 2023-08-03a...a
- 2023-06-14m...c
- 2023-01-23