

Targroch Mąka Migdałowa 1000G









Targroch Mąka Migdałowa 1000G - Najlepsze oferty
Targroch Mąka Migdałowa 1000G - Opis
Mąka Migdałowa 1kg - Targroch Opis produktu Mąka Migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka. Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym Migdały to jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają. Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną? W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których (...) więcej przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta. Mąka Migdałowa Zastosowanie Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem. Masa netto: 1kg Składniki Mąka migdałowa 100% Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g Wartość energetyczna 2519 kJ / 600 kcal 1260 kJ / 300 kcal 15 % Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 50 g 3,5 g 25 g 1,8 g 36 % 9 % Węglowodany - w tym cukry 10,7 g 3,6 g 5,4 g 1,8 g 2 % 2 % Błonnik 10,7 g 5,4 g - Białko 21,4 g 10,7 g 21 % Sól 0 g 0 g 0 % Możliwe naturalne odchylenia. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Sposób użycia Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka. Informacja alergenna W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w miejscu suchym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Kraj pochodzenia składników Stany Zjednoczone Wegetariański Tak Wegański Tak mniejTargroch Mąka Migdałowa 1000G - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
j...k
- 2025-05-04m...s
- 2025-02-13o...2
- 2025-02-04Kasia z Gdyni