
Miyabi 7000D nóż Gyutoh 34543-201







Miyabi 7000D nóż Gyutoh 34543-201 - Najlepsze oferty
Miyabi 7000D nóż Gyutoh 34543-201 - Opis
"Nóż każdego szefa kuchni jest spojrzeniem w jego duszę"Rokusaburo Michiba, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni
Wyjątkowo ostry nóż japoński GYUTOH zachwyca stabilnym ostrzem o autentycznym japońskim kształcie. Nóż ma wyjątkową siłę cięcia i jest idealny do krojenia mięsa w plastry i kostkę. Wyższe ostrze jest optymalne do cięcia w stylu kołyskowym/poślizgowym. Ostrze o długości 20 cm, wycięta osłona i wygodny uchwyt w kształcie litery "D" zapewniają pełną kontrolę nad cięciem. Nóż GYUTOH zyskał również popularność wśród szefów kuchni charakteryzujących się zachodnim stylem gotowania.
Specyfikacja: długość ostrza 20 cm, długość uchwytu 14 cm, waga 0,467 kg
Noże z serii MIYABI 7000D charakteryzują się wysokiej jakości wykonaniem - nacisk na estetykę wykonania widoczny jest od pierwszego spojrzenia. Wytrzymała, ciężka czarna rękojeść połączona jest ze stalą nierdzewną, tworząc nowoczesny wygląd. Większa waga noży i wyjątkowa ostrość tej serii pozwalają w pełni wykorzystać potencjał ich cięcia własną wagą noża. Waga noży z tej serii jest porównywalna z nożami w stylu zachodnim, co docenią zwłaszcza ci, którzy lubią pracować z cięższymi narzędziami. Osłona jest integralną częścią ostrza z jednego kawałku stali. Zapewnia właściwe rozłożenie ciężaru oraz precyzyjną i bezpieczną manipulację z nożem. Okucia ze stali nierdzewnej na osłonie płynnie przechodzą w rękojeść i zwiększają jej wytrzymałość.
Wnętrze noża wykonane jest ze stali CMV60 o wysokiej twardości zawierającej kobalt, molibden i wanad. Aby osiągnąć jeszcze lepsze właściwości, zastosowano (...) więcej unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego stal jest mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się wyjątkową twardością. Damasceński wygląd jest tworzony przez dodatkowe 64 warstwy stali nierdzewnej o dwóch różnych twardościach, wzór na każdym nożu jest unikalny. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke zostało sprawdzane przez setki lat pracy mistrzów nożownictwa. Chodzi o wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Symetryczny szlif i ostrze Katana Edge zapewniają łatwe krojenie składników. Wycięta osłona zapobiega ześlizgnięciu palców na ostrze.
Rękojeść w kształcie litery D zapewnia doskonałą kontrolę nad krojeniem i skuteczne wsparcie podczas krojenia. Zastosowany materiał kompozytowy Micarta ma wygląd drewna, ale jest znacznie bardziej odporny na kwaśne środowisko. Noże MIYABI z serii 7000D łączą japońską kulturę noży z cięższą kategorią wagową stylu zachodniego.
Niezwykle twarde wnętrze ze stalu CMV 60
Stal wysokowęglowa
Twardość 60 Rockwell
CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / wyżarzania
64 warstwy stali
Damasceńskie (kwiatowe) wzornictwo ostrza
Wycięta osłona zwiększa bezpieczeństwo używania
Autentyczny, wąski kształt japoński
Ostrze Katana Edge
Symetryczny szlif
Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
Wygodna rękojeść w kształcie litery D wykonana z połączenia Micarty (żywica + len) i stali nierdzewnej
Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
Noże o większej masie
Podstawa ze stali nierdzewnej z logo
Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.
Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.
Zalecenia i konserwacja:
Nie należy używać noży do krojenia bardzo twardych produktów, takich jak np. produkty mrożone.
Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
Unikaj zginania noża
Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
Chroń nóż przed zderzeniem
Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu mniej
Miyabi 7000D nóż Gyutoh 34543-201 - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.