





Polskievacki Worki Moletowane Do Pakowania Próżniowego Zgrzewarki 20cm 25cm


Polskievacki Worki Moletowane Do Pakowania Próżniowego Zgrzewarki 20cm 25cm - Najlepsze oferty
Polskievacki Worki Moletowane Do Pakowania Próżniowego Zgrzewarki 20cm 25cm - Opis
Worki moletowane do pakowania próżniowego przy użyciu zgrzewarek zewnętrznych listwowych.20cm szerokości / 25cm długościOpakowanie 50sztuk.- Wyprodukowane w Polsce
- Struktura: Moletowane jednostronnie
- Materiał: PA/PE
- Wolne od BPA
- Przeznaczone do kontaktu z żywnością
Folia moletowana w rękawie o tłoczonej strukturze przeznaczona do zgrzewarek i pakowarek próżniowych.Posiada głęboki wzór przetłoczeń opracowany dla wygodniejszego i szybszego odsysania powietrza. Odpowiednio dobrana technologia wytwarzania, skład surowcowy oraz kontrolowany proces produkcji zapewniają uzyskanie wytrzymałych i szczelnych zgrzewów oraz bardzo dobrej ochrony zawartości.
Pakowanie próżniowePakowanie żywności za pomocą worków próżniowych jest powszechnie stosowaną metodą, która cieszy się ogromną popularnością niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Pakowanie próżniowe odbywa się najczęściej z wykorzystaniem pakowarek próżniowych, jednak w supermarketach i sklepach branżowych można już znaleźć worki próżniowe do użytku domowego, do których dołączona jest specjalna pompka. Świadczy to o rosnącej popularności pakowania próżniowego oraz jego ogromnej skuteczności w przechowywaniu produktów żywnościowych.
Opakowania z folii moletowanej oferowane przez nas są kompatybilne z dostępnymi na rynku zgrzewarkami próżniowymi, pakowarkami listwowymi, m.in. firm:
- Yoer | Proficook | Silvercrest | Clatronic | Zepter | Severin | Lund | Caso | Food Saver | Bartscher | Hendi | Stalgast i inne
Nasze worki (...) więcej próżniowe w formie rękawa to idealny wybór dla osób, które cenią sobie najwyższą jakość, wytrzymałość oraz dbałość o świeżość przechowywanych produktów spożywczych. Przedłużając przydatność do spożycia nawet pięciokrotnie, zapewaniają optymalne warunki do ich przechowywania. Innowacyjny, specjalny wzór na powierzchni worków sprawia, iż powietrze jest szybciej i łatwiej z nich odessane. Worki wykonane zostały z trwałego materiału - zapewniają maksymalne uszczelnienie. Nadają się do wszelkich rodzajów żywności. Wydłużając czas przechowywania wpływają na znaczne ograniczenia marnowania produktów żywnościowych.
Folia wolna od BPAPrzy wyborze folii do zgrzewarki warto zwrócić uwagę czy jest ona wolna od BPA. Badania dowodzą iż bifenol A może zakłócać metabolizm ludzkiego organizmu i jest silnie reaktywnym związkiem i łączy się z innymi związkami chemicznymi, efektem działania bisfenolu może być np. jest otyłość. Bisfenol stanowi niebezpieczeństwo dla kobiet w ciąży oraz niemowląt. Ponadto bisfenol A może wpływać negatywnie na układ krążenia i kondycję serca człowieka. Folie oferowane przez nas są wolne od BPA.
Worki moletowane do pakowania próżniowego żywności przy użyciu pakowarek listwowych – bezkomorowych. Umożliwiają szczelne zabezpieczanie pakowanej żywności, która izolowana od dostępu powietrza i wilgoci, dłużej zachowuje świeżość oraz wartości odżywcze. Opakowania współpracują z wszystkimi popularnymi na rynku modelami pakowarek. Odpowiednio dobrana struktura przetłoczeń ułatwia sprawne i szybkie odsysanie powietrza.Nasze worki znakomicie nadają się do pakowania serów, ale też: mięsa, kiełbas, wędlin, ryb, warzyw i owoców, produktów płynnych – zup, sosów oraz produktów niespożywczych – dokumentów, monet, biżuterii itp.Opakowania posiadają wszystkie wymagane atesty i certyfikaty dopuszczające do kontaktu z żywnością.Cechy szczególne naszych opakowań:– produkcja z zachowaniem surowych norm higieny i bezpieczeństwa– wysoka wytrzymałość mechaniczna– bardzo dobra transparentność– wysoka barierowość na migrację gazów, w tym pary wodnej ochrona przed przenikaniem promieniowania UV– bardzo dobra zgrzewalność i hermetyczne zamknięcie
Pakowanie próżniowePakowanie żywności za pomocą worków próżniowych jest powszechnie stosowaną metodą, która cieszy się ogromną popularnością niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Pakowanie próżniowe odbywa się najczęściej z wykorzystaniem pakowarek próżniowych, jednak w supermarketach i sklepach branżowych można już znaleźć worki próżniowe do użytku domowego, do których dołączona jest specjalna pompka. Świadczy to o rosnącej popularności pakowania próżniowego oraz jego ogromnej skuteczności w przechowywaniu produktów żywnościowych.Na czym polega pakowanie próżniowe?Po zakończonym procesie przygotowywania produktów spożywczych i przed skierowaniem ich do sklepu producent wkracza w ostatni etap polegający na zapakowaniu żywności. Produkty dzieli się wtedy na porcje, a następnie zabezpiecza je przy użyciu worka próżniowego, który idealnie dopasowuje się do kształtu żywności. Pakowanie próżniowe ma na celu zabezpieczenie artykułów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi, takimi jak gazy, wilgoć czy zanieczyszczenia, i równoczesne przedłużenie terminu przydatności do spożycia. Zapakowany próżniowo produkt łatwiej również magazynować, transportować i sprzedawać bez ryzyka, że wartości odżywcze, świeżość lub kształt produktu zostaną utracone. Do pakowania próżniowego w warunkach produkcyjnych stosuje się pakowarki próżniowe wyposażone w dedykowane worki. Pakowanie przy użyciu pakowarki jest sterylne i umożliwia zabezpieczenie dużej liczby produktów w krótkim czasie. Produkty spożywcze mogą być pakowane zarówno w próżni, jak i z zastosowaniem mieszanki gazów obojętnych. Oba sposoby pozwalają wyeliminować niechciane skutki uboczne przechowywania żywności, takie jak m.in. zmiana barwy, smaku, zapachu i wagi produktów, jełczenie tłuszczów czy odparowywanie płynów.Worki do pakowania próżniowegoPakowanie próżniowe żywności odbywa się z wykorzystaniem worków próżniowych PA/PE wykonanych z folii wielowarstwowej z poliamidu i polietylenu. Atestowane worki próżniowe do żywności spełniają wymogi PZH, są nietoksyczne i dopuszczone do kontaktu z produktami spożywczymi. Do produkcji worków PA/PE nie wykorzystujemy surowców wtórnych, ftalanów, fotoinicjatorów, zmiękczaczy, alergenów, Bisfenolu A i B, pierwszorzędowych aminów aromatycznych i innych substancji wzbudzających szczególnie duże obawy (SVHC). Nasze worki są bezpieczne dla zdrowia i nie zmieniają składu chemicznego żywności, dzięki czemu to idealne produkty dla zwolenników wydłużania terminu przydatności do spożycia bez stosowania szkodliwej chemii.Zastosowanie pakowania próżniowegoPróżniowe pakowanie żywności to metoda powszechnie stosowana niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Pakowarki próżniowe stosowane są m.in. w branży mięsnej, mleczarskiej, rybnej, garmażeryjnej, owocowo-warzywnej oraz cukierniczej. W worki próżniowe mięso, wędliny, sery, płyny, ryby, warzywa, owoce i wiele innych produktów spożywczych, także tych poddanych wcześniej obróbce termicznej. Oprócz tego pakowanie próżniowe wykorzystuje się także w innych branżach, m.in. elektronicznej, papierniczej, kosmetycznej oraz chemicznej, do pakowania części elektronicznych, książek, kosmetyków czy środków czystości. Pakowanie próżniowe wykorzystywane jest w zakładach przetwórstwa spożywczego, hurtowniach i sklepach, a także w restauracjach oraz prywatnych kuchniach, w których zabezpiecza się w ten sposób resztki żywności, zachowując ich świeżość i smak na dłużej.Zalety pakowania próżniowegoPróżniowe pakowanie żywności wiąże się z szeregiem korzyści odczuwalnych przez producentów, sprzedawców, restauratorów i konsumentów. Do podstawowych zalet pakowania próżniowego zaliczamy takie czynniki jak:
- redukcja strat związanych z wyrzucaniem psujących się produktów spożywczych,
- możliwość przedłużenia terminu przydatności do spożycia,
- zachowanie smaku, aromatu, kształtu, konsystencji i wartości odżywczych żywności,
- szczelność opakowania próżniowego,
- wytrzymałość mechaniczna opakowania,
- ochrona przed czynnikami zewnętrznymi (m.in. wilgoć, gazy, bakterie tlenowe, zanieczyszczenia),
- możliwość przechowywania w jednej lodówce wielu produktów spożywczych bez ryzyka, że dojdzie do przeniknięcia zapachów,
- estetyczny wygląd produktów, możliwość zastosowania nadruków,
- zabezpieczenie przed wysychaniem mokrej żywności.
Polskievacki Worki Moletowane Do Pakowania Próżniowego Zgrzewarki 20cm 25cm - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.