Kyoto Coffee Colombia Finca La Cinta Specialty 250g - Opis
KYOTO Colombia Finca La Cinta (Kawa Specialty) 250 gCo my tu mamy??? Ano mamy wspaniałą kawkę specialty z naturalnej obróbki, w smaku której z łatwością odkryjecie
tropikalne owoce, gujawę, marakuję, czerwone jagody.Tegoroczne kawy z Kolumbii porywają niesamowitą jakością, złożonymi profilami sensorycznymi. Już nie możemy doczekać się kolejnych kaw z tego kraju.Nolberto Olaya i jego rodzina prowadzą plantację La Cinta i specjalizują się w produkcji kaw specialty, koncentrując się na przyjaznych dla środowiska praktykach, aby zapobiec zanieczyszczeniu wody.Ponadto poddają recyklingowi miąższ kawy i miód, aby tworzyć własne nawozy.Ich praca jest zróżnicowana pod względem procesów obróbki ziarna oraz upraw różnych odmian botanicznych. Wszystko po to by dostarczać doskonałe rezultaty.Wszystkie kawy przechodzą szereg procesów, takich jak naturalna, miodowa i myta; nieustannie eksperymentują z technikami fermentacji, aby ulepszyć ich profile smakowe.Fakty o ziarnie:
- Kraj pochodzenia: Kolumbia
- Region: Planadas, Tolima
- Plantacja: La Cinta
- Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
- Obróbka: Unwashed
- Odmiana botaniczna: Tabi
- Stopień palenia: Jasny
- Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress
SMAK/AROMAT:
Owoce tropikalne, marakuja, gujawa, czerwone jagody.REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 92 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml.DLACZEGO MY?
Cześć! Jesteśmy kraftową palarnią kawy z Polski. Zobacz, co nas
(...) więcej
odróżnia od innych i dlaczego warto kupować nasze kawy:ZIARNO NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI: możesz kupić kawę z Kostaryki, Kuby, Brazylii czy inną nawet o połowę taniej ale NIE OSZUKUJ SIĘ, to nie będzie kawa uczciwej jakości!KAWA BEZ DEFEKTÓWW naszej kawie NIE ZNAJDZIESZ defektów, ziarna z pleśnią, surowca niskiej jakości. Te wady powodują, że kawy nie posiadają swoich dobrych właściwości sensorycznych oraz nie są dobre dla organizmu. Nasze kawy są jakości premium oraz specialty. Posiadają punktację oraz świadectwo jakości. Dzięki temu mamy pewność, że dostarczamy ziarno wyskokiej, sprawdzonej jakości.REGULARNE BADANIANasze kawy są regularnie poddawane badaniom laboratoryjnym. Sprawdzamy zarówno ich właściwości mikrobiologiczne jak również zlecamy badania na zawartość rakotwórczych substancji takich jak Ochratoksyna A czy Akrylamid. Badania te potwierdzają, że nasze kawy są wolne od jakichkolwiek szkodliwych substancji.KRAFTOWY SPOSÓB PALENIAKawy palimy w niewielkich partiach. Nasze piece do palenia kawy są przystosowane do wypału w niskich temperaturach. Po wypaleniu, kawę studzimy powietrzem (a nie wodą jak w palarniach przemysłowych) by zatrzymać w niej wszystkie dobre właściwości smaku i aromatu.POWTARZALNE RECEPTURYKażdy wypał jest kontrolowany za pomocą specjalnego programu do palenia kawy. Zapisane receptury dają gwarancję powtarzalności smaku. Potrafimy je odtwarzać przy każdym wypale więc nie musisz się martwić, że Twoja kawa będzie miała następnym razem inny smak.KAWA OCZYSZCZONA Z KAMYKÓWPo wypaleniu, każda partia ziarna trafia do "Destonera". Jest to pneumatyczne urządzenie, które oczyszcza kawę ze znajdujących się w niej ciał obcych (takich jak drobne kamyczki, lelementy metalowe, szlane i inne). Dzięki temu mamy pewność, że do żadnej paczki nie trafi ziano, które mogłoby uszkodzić Twój ekspres lub młynek do kawy.SPRAWDZONY SMAK KAWYWszystkie kawy po wypaleniu są codziennie oceniane przez naszych baristów(tzw Cupping). Sprawdzają oni cechy sensoryczne kaw takie jak aromat, smak, cielistość, słodycz, kwasowość i inne. Badanie to prowadzimy używając specjalnych arkuszy zgodnych z rekomendacją SCA (Specialty Coffee Association). Wiemy wówczas, że nasza ocena jest obiektywna. Dzięki temu mamy także pewność, że kawa, która trafi do Twojej filiżanki to produkt najwyższej jakości, za który bierzemy pełną odpowiedzialność.MIELIMY KAWĘ NA ŻYCZENIEJesli chcesz żeby twoją kawę zmielić przed wysyłką, napisz nam o tym w uwagach do zamówienia. Pamiętaj, że grubość mielenia ziarna zależy od tego do jakiej metody parzenia jest przeznaczone. Dlatego nie zapomnij napisać nam jak parzysz kawę w domu. Zmielimy dla Ciebie kawę zgodnie z Twoimi potrzebami.Świeżo palone ziarno zmielimy a następnie spakujemy w oryginalne opakowanie z wentylem.
mniej
Kyoto Coffee Colombia Finca La Cinta Specialty 250g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
Aktualnie brak opinii na temat Kyoto Coffee Colombia Finca La Cinta Specialty 250g -
Dodaj opinię