Worki próżniowe gładkie Pape 15x20 500sztuk Horeca 1750885247 - Opis
Worki próżniowe barierowe gładkie PA/PEWorki przeznaczone do pakowania przy użyciu pakowarki komorowej potocznie nazywanej wakownicą. Produkt dedykowany sektorowi HORECA.Opakowanie zbiorcze zawierające
500sztuk wybranego rozmiaru.
- Skład surowca: poliamid (PA) i polietylen (PE)
- Grubość: 70um
- Jednostka sprzedaży: opakowanie 500szt spięte po 100szt
- Struktura: warstwowa
- Tłoczenie folii: gładka
- Przeznaczenie: pakowarki komorowe
- Deklaracja: do kontaktu z żywnością
Worki Próżniowe Gładkie PA PE – Wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii o grubości 70mikronów. Worki idealnie nadają się do pakowania mięs, wędlin, nabiału, ryb, warzyw, owoców czy wyrobów garmażeryjnych. Worki certyfikowane zgodnie z przepisami Unii Europejskiej spełniają wymogii Narodowego Instytutu zdrowia PZH. Dopuszczone do kontaktu bezpośrednio z produktami spożywczymi. Wysoka przejrzystość dla lepszej ekspozycji pakowanego produktu.
PAKOWANIE PRÓŻNIOWEumożliwia zabezpieczenie produktów przed negatywnym wpływem dostępu powietrza i wilgoci, przyspieszających procesy psucia i skracających okres przydatności do spożycia żywności. Dzięki wytrzymałym opakowaniom, zawartość jest chroniona przed uszkodzeniem podczas przechowywania i transportu. Dodatkowo odpowiednie porcjowanie wpływa na lepsze wykorzystanie surowców, bez generowania niepotrzebnych strat. Dobrej jakości worki do pakowania próżniowego pozwalają na estetyczne wyeksponowanie zalet pakowanych produktów, zwłaszcza tam,
(...) więcej
gdzie atrakcyjny wygląd może decydować o wyborze Konsumenta.Pakowanie próżniowePakowanie żywności za pomocą worków próżniowych jest powszechnie stosowaną metodą, która cieszy się ogromną popularnością niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Świadczy to o rosnącej popularności pakowania próżniowego oraz jego ogromnej skuteczności w przechowywaniu produktów żywnościowych.Na czym polega pakowanie próżniowe?Produkty dzieli się wtedy na porcje, a następnie zabezpiecza je przy użyciu worka próżniowego, który idealnie dopasowuje się do kształtu żywności. Pakowanie próżniowe ma na celu zabezpieczenie artykułów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi, takimi jak gazy, wilgoć czy zanieczyszczenia, i równoczesne przedłużenie terminu przydatności do spożycia. Zapakowany próżniowo produkt łatwiej również magazynować, transportować i sprzedawać bez ryzyka, że wartości odżywcze, świeżość lub kształt produktu zostaną utracone. Do pakowania próżniowego w warunkach produkcyjnych stosuje się pakowarki próżniowe wyposażone w dedykowane worki. Pakowanie przy użyciu pakowarki jest sterylne i umożliwia zabezpieczenie dużej liczby produktów w krótkim czasie. Produkty spożywcze mogą być pakowane zarówno w próżni, jak i z zastosowaniem mieszanki gazów obojętnych. Oba sposoby pozwalają wyeliminować niechciane skutki uboczne przechowywania żywności, takie jak m.in. zmiana barwy, smaku, zapachu i wagi produktów, jełczenie tłuszczów czy odparowywanie płynów.Worki do pakowania próżniowegoPakowanie próżniowe żywności odbywa się z wykorzystaniem worków próżniowych PA/PE wykonanych z folii wielowarstwowej z poliamidu i polietylenu. Atestowane worki próżniowe do żywności spełniają wymogi PZH, są nietoksyczne i dopuszczone do kontaktu z produktami spożywczymi. Do produkcji worków PA/PE nie wykorzystujemy surowców wtórnych, ftalanów, fotoinicjatorów, zmiękczaczy, alergenów, Bisfenolu A i B, pierwszorzędowych aminów aromatycznych i innych substancji wzbudzających szczególnie duże obawy (SVHC). Nasze worki są bezpieczne dla zdrowia i nie zmieniają składu chemicznego żywności, dzięki czemu to idealne produkty dla zwolenników wydłużania terminu przydatności do spożycia bez stosowania szkodliwej chemii.Zastosowanie pakowania próżniowegoPróżniowe pakowanie żywności to metoda powszechnie stosowana niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Pakowarki próżniowe stosowane są m.in. w branży mięsnej, mleczarskiej, rybnej, garmażeryjnej, owocowo-warzywnej oraz cukierniczej. Oprócz tego pakowanie próżniowe wykorzystuje się także w innych branżach, m.in. elektronicznej, papierniczej, kosmetycznej oraz chemicznej, do pakowania części elektronicznych, książek, kosmetyków czy środków czystości.Zalety pakowania próżniowegoPróżniowe pakowanie żywności wiąże się z szeregiem korzyści odczuwalnych przez producentów, sprzedawców, restauratorów i konsumentów. Do podstawowych zalet pakowania próżniowego zaliczamy takie czynniki jak:- redukcja strat związanych z wyrzucaniem psujących się produktów spożywczych,
- możliwość przedłużenia terminu przydatności do spożycia,
- zachowanie smaku, aromatu, kształtu, konsystencji i wartości odżywczych żywności,
- szczelność opakowania próżniowego,
- wytrzymałość mechaniczna opakowania,
- ochrona przed czynnikami zewnętrznymi (m.in. wilgoć, gazy, bakterie tlenowe, zanieczyszczenia),
- możliwość przechowywania w jednej lodówce wielu produktów spożywczych bez ryzyka, że dojdzie do przeniknięcia zapachów,
- estetyczny wygląd produktów, możliwość zastosowania nadruków,
- zabezpieczenie przed wysychaniem mokrej żywności.
mniej
Worki próżniowe gładkie Pape 15x20 500sztuk Horeca 1750885247 - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
Aktualnie brak opinii na temat Worki próżniowe gładkie Pape 15x20 500sztuk Horeca 1750885247 -
Dodaj opinię