


Foods By Ann Mieszanka Mąk Na Pizzę Bez Pszenicy 200g



Foods By Ann Mieszanka Mąk Na Pizzę Bez Pszenicy 200g - Najlepsze oferty
Foods By Ann Mieszanka Mąk Na Pizzę Bez Pszenicy 200g - Opis
Mieszanka mąk na pizzę bez pszenicy, 200 gRewolucyjna mieszanka czterech mąk, którą pokocha każdy miłośnik zdrowego i smacznego jedzenia. Przygotuj domową, bogatą w błonnik pizzę i przenieś się prosto do słonecznej Italii!Co wyróżnia mieszankę na pizzę Foods by Ann?Mieszanka na pizzę bez pszenicy to połączenie czterech mąk: mąki ryżowej, mąki z ciecierzycy, mąki lnianej oraz owsianej bezglutenowej. Odpowiednio dobrany skład pozwala na upieczenie pizzy o wyśmienitym smaku, wysokiej zawartości błonnika oraz cennych wartościach odżywczych. Mąki pełnią rolę naturalnego zagęszczacza, nadają ciastu elastyczną strukturę, a także zapewniają mu zdrowe tłuszcze (mąka lniana), białko roślinne (mąka z ciecierzycy) i łatwo przyswajalne węglowodany (mąka ryżowa). Dla kogo mieszanka na pizzę? Mieszanka mąk na pizzę Foods by Ann to doskonały wybór przede wszystkim dla osób świadomych, które chcą cieszyć się smacznym, wartościowym jedzeniem bez kompromisów i wyrzutów sumienia. Produkt ten stworzyliśmy dla: ❇️ fanów zdrowej kuchni ❇️ osób na diecie bez pszenicy ❇️ wegan ❇️ aktywnych fizycznie❇️ osób dbających o zbilansowaną, smaczną dietę Jak przygotować pizzę z mieszanki Foods by Ann?Mieszankę mąk na pizzę bez pszenicy wyróżnia również łatwość i szybkość przygotowania. W ok. 60 minut możecie przygotować idealne ciasto na pyszną, bogatą w błonnik pizzę. Jak przygotować wegańską, pizzę bez pszenicy z naszej mieszanki?- Wlej 100 ml ciepłej wody do dużej miski, dodaj drożdże i 1 łyżkę słodkiego syropu (np. klonowego lub z agawy), a następnie wymieszaj wszystkie (...) więcej składniki.
- Po ok. 2 minutach dodaj do powstałego rozczynu mieszankę mąk.
- Mieszaj ciasto na wolnych obrotach, ręcznie lub za pomocą miksera. Poczekaj, aż wszystkie składniki równomiernie się połączą.
- Dodaj oliwę z oliwek i wyrabiaj, aż z ciasta powstanie gładka i elastyczna kula.
- Przykryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Ciasto na pizzę powinno zwiększyć swoją objętość o około 50%!
- Nagrzej piekarnik do 220°C, włączając funkcję termoobiegu.
- Przełóż wyrośnięte ciasto na okrągłą blachę (średnica ok. 26-28cm) posmarowaną oliwą i równomiernie rozprowadź dłonią lub rozwałkuj.
- Wierzch spodu nakłuj widelcem, aby całość upiekła się równomiernie.
- Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 10 minut, aż brzegi zarumienią się. W razie potrzeby możesz wydłuż czas pieczenia.
- Wyciągnij wypieczone ciasto, posmaruj je sosem, dodaj ulubione składniki i wrzuć ponownie do piekarnika na kolejne 5 minut.
- Wartość energetyczna 1528 kJ/366 kcal
- Tłuszcz 2,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
- Węglowodany 70 gw tym cukry 1,9 g
- Błonnik 5,2 g
- Białko 8,8 g
- Sól 2,5 g
Foods By Ann Mieszanka Mąk Na Pizzę Bez Pszenicy 200g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.