
Espinaler Wątróbka Dorsza Wędzona W Własnym Oleju 100g



Espinaler Wątróbka Dorsza Wędzona W Własnym Oleju 100g - Najlepsze oferty
Espinaler Wątróbka Dorsza Wędzona W Własnym Oleju 100g - Opis
Wątróbka dorsza wędzona we własnym oleju 100 g (Espinaler)Wątróbka dorsza, znana jako foie del mar, podobnie jak foie gras, jest delikatna, ma kremową konsystencję i bogaty, maślany smak. W kuchni jest używana w podobny sposób, może być serwowana jako przystawka, smarowana na chleb, dodawana do sałatek lub wykorzystywana jako składnik bardziej wyrafinowanych dań.Wątróbka dorsza jest niezwykle bogatym źródłem kwasów omega-3, zawiera ich aż 11,7 g na 100 g.INFORMACJE- Nazwa oryginalna: Foie del mar. Hígado de bacalao ahumado en su propio aceite.
- Masa netto: 100 g.
- Skład: Wątróbka dorsza [ryba], sól.
- Marka: Espinaler (Hiszpania).
- Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
- Info: Wyprodukowano na Islandii..
- Połowy: FAO 27.
- Najlepiej spożyć przed: 2029.09.30. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
- Wartości odżywcze (na 100g): wartość energetyczna 2433 kj / 591 kcal, tłuszcz 62 g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,3 g), węglowodany 0 g, (w tym cukry 0 g), białko 6 g, sól 0,54 g.
- Zdrowie: Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
- Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
- Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
- Przechowywanie. Puszki z rybami i owocami morza są łatwe do przechowywania. Nie wymagają lodówki ani zamrażarki. Oszczędza to energię, redukuje koszty i negatywny wpływ na środowisko naturalne. Puszki mogą być przechowywane przez długi czas, mierzony w latach. Nawet po upłynięciu zalecanego terminu spożycia, produkt jest nadal zdrowy i może być jedzony bez żadnego ryzyka.
- Bezproblemowość. Ryby i owoce morza z puszek są gotowe do konsumpcji bezpośrednio po otwarciu. Nie wymagają obróbki termicznej. Mogą być zarówno podstawą do przyrządzania nieskomplikowanych dań czy być składnikiem wykwintnych potraw.
Espinaler Wątróbka Dorsza Wędzona W Własnym Oleju 100g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.