
Everest Ayurveda Herbatka ajurwedyjska KALAMEGHA - wątroba i pęcherzyk żółciowy 100g






Everest Ayurveda Herbatka ajurwedyjska KALAMEGHA - wątroba i pęcherzyk żółciowy 100g - Najlepsze oferty
Everest Ayurveda Herbatka ajurwedyjska KALAMEGHA - wątroba i pęcherzyk żółciowy 100g - Opis
KALAMEGHA - herbatka ziołowa SUPLEMENT DIETY w formie suszu roślinnego przeznaczona dla osób chcących utrzymać zdrowie wątroby. Zawarte w produkcie składniki roślinne tj.: Terminalia bellirica pomaga poprawić pracę wątroby. Glycyrrhiza glabra pomaga utrzymać normalne funkcjonowanie błon śluzowych w żołądku i jelicie cienkim. Tinospora cordifolia pomaga utrzymać zdrowie wątroby przed toksynami. Pomaga utrzymać zdolność wątroby do regeneracji się. Eclipta alba wspomaga wątrobę i drogi żółciowe. Andrographis paniculata pomaga utrzymać zdrową wątrobę. Składniki: Terminalia bellirica (migdałecznik arjuna–owoc). Glycyrrhiza glabra (lukrecja głądka-korzeń). Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon). Eclipta alba (Bhringaraj-liść). Andrographis paniculata (Kalamegha-korzeń). Cyperus rotundus (nagarmusta-korzeń). Embelia ribes (Fałszywy czarny pieprz-owoc). Phyllanthus emblica (liściokwiat garbnikowy-owoc). Boerhaavia diffusa (punarnava-korzeń). Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji. Sposób użycia: Zaleca się spożywać do 4 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zalać ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, ciepłą herbatkę spożywać dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w (...) więcej miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Wszystkie mieszanki ziołowe są przygotowywane pod ścisłą kontrolą nepalskiego lekarza ajurwedyjskiego dr Ka Dev Jha (ur. 1935), który ukończył studia medycyny ajurwedyjskiej na Uniwersytecie Państwowym w Patne oraz wydział medycyny na Uniwersytecie w mieście Benarest. W latach sześćdziesiątych pracował w nepalskim Ministerstwie Zdrowia, a w latach 1971-1997 w szpitalu wydziałowym najstarszego uniwersytetu ajurwedyjskiego "Nara Devi" w Nepalu. Obecnie jest współpracownikiem i doradcą wielu ajurwedyjskich towarzystw medycznych. Zioła himalajskie są z reguły gotowane jeżeli używamy ich jako środka do poprawy psychicznych i fizycznych funkcji organizmu. W taki sposób przygotowany ekstrakt ma mocniejszy efekt, delikatniejszy smak. Herbatki: należy pić jako część naszego dziennego spożycia płynów, poleca się używanie najwyżej 2-3 różnych herbatek w tym samym czasie, należy pić oddzielnie w odstępie jednej godziny, dla lepszego efektu należy pić herbatki ciepłe przed jedzeniem, nie zaleca się używania sztucznych środków słodzących (w razie potrzeby można słodzić np. miodem). Producent: Everest Ayurveda (P) L.t.d., NepalDystrybutor: SIDDHI ul. Krakowska 38, 42-200 CzęstochowaIlość porcji w opakowaniu: 25.Najlepiej spożyć przed: dzień, miesiąc, rok na spodzie opakowania.Numer partii produkcyjnej: na spodzie opakowania.Masa netto: 100 g.Masa netto jednej dziennej porcji produktu: 4 g mniejEverest Ayurveda Herbatka ajurwedyjska KALAMEGHA - wątroba i pęcherzyk żółciowy 100g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
j...4
- 2023-09-02Użytkownik Ceneo
- 2019-05-12