
Kikkoman sos sojowy 150ml





Kikkoman sos sojowy 150ml - Najlepsze oferty
Kikkoman sos sojowy 150ml - Opis
Naturalnie warzone sosy sojowe Kikkoman były produkowane przez wieki według tradycyjnej receptury. Ta wszechstronna przyprawa doskonale nadaje się do niemal każdego rodzaju żywności. Naturalnie warzone sosy sojowe Kikkoman są niezbędne w każdej japońskiej kuchni.Sos sojowy może być stosowany jako przyprawa, tak podczas przygotowywania potraw, jak i dodatek na stole (w Azji zastępuje sól na stole). Wykonany jest w tradycyjnym procesie warzenia z naturalnych czterech składników: z soi, pszenicy, wody i soli. Bez dodatku syntetycznych barwników i aromatów. Sos sojowy Kikkoman posiada delikatny aromat, i niepowtarzalny smak, co pozwala na łatwe wkomponowanie go w potrawy każdej kuchni, zarówno europejskiej, jak i orientalnej. Cechą charakterystyczną jest jego przejrzysty czerwonawo-brązowy kolor i wyjątkowy smak.Sos sojowy naturalny a zdrowie. Sos sojowy naturalny wg naukowców to samo zdrowie, oczywiście w rozsądnych ilościach. Singapurscy naukowcy zbadali, że przeciwutleniacze zawarte w soi sfermentowanej, są niemalże dziesięciokrotnie mocniejsze od podobnych substancji zawartych np. w winie oraz stu pięćdziesiąt-krotnie skuteczniejsze od działania witaminy C. Przeciwutleniacze są bardzo ważne dla naszego organizmu. Zwalczają efekt działania "wolnych rodników", które uszkadzają komórki w naszym ciele i odpowiadają za procesy starzenia się, a także za różne choroby, m.in. problemy z sercem oraz nowotwory. Można używać go do wszystkiego zamiast soli, zawiera mniej sodu oraz ma inne wartości odżywcze takie jak białko i witaminy z grupy B.Jednak (...) więcej należy zwrócić uwagę, że osoby, które cierpią na powtarzające się infekcje drożdżowe, wrażliwe na sól (wysoko-ciśnieniowcy), powinni spożywać go w umiarkowanych ilościach, lub zastąpić klasyczny sos na ten o obniżonej zawartości soli (dostępny NA NASZYCH POZOSTAŁYCH AUKCJACH).Składniki:- Woda
- Soja
- Pszenica
- Sól
- energia: 325 kJ / 77 kcal
- tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g
- węglowodany: 3,2 g w tym cukry: 0,6 g
- białko: 10 g
- sól: 16,9 g
- 1 opakowanie dowolnych lodów waniliowych
- 1 szt-babeczka czekoladowa pokrojona na kawałki
- 75 ml śmietanki
- 75 g masła
- 50 g cukru brązowego
- 2-3 łyżeczki sosu sojowego Kikkoman
- 150 g cukru pudru
- 1-2 łyżeczki rozgniecionych orzechów
- Aby przygotować sos karmelowy, należy włożyć do małego garnka część lodów waniliowych, masło oraz brązowy cukier. Powoli podgrzewać do roztopienia wszystkich składników. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i zmieszać z sosem sojowym Kikkoman.
- Do zrobienia pralinek należy rozpuścić cukier puder i doprowadzić go do wrzenia. Nie mieszać, wystarczy poczekać aż cukier zmieni kolor na złoty. Zdjąć z ognia i rozlać na tacki pokryte papierem do pieczenia. Należy to robić bardzo ostrożnie, aby się nie poparzyć. Rozrzucić opieczone na patelni orzechy i poczekać aż karmel ostygnie. Kiedy będzie zimny, połamać na małe kawałki lub większe jeśli chcemy, aby deser był bardziej chrupiący.
- Do salaterek wsypać pokruszoną babeczkę czekoladową, dodać lody waniliowe. Następnie polać karmelowym sosem i posypać na wierzchu orzechowymi pralinkami.
Kikkoman sos sojowy 150ml - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
a...3
- 2024-09-28CeneoAI
- 2024-09-24v...4
- 2024-01-19