







Yankee Caffee Ziarnista 2Kg Arabica Świeżo Palona Z Pianką


Yankee Caffee Ziarnista 2Kg Arabica Świeżo Palona Z Pianką - Najlepsze oferty
Yankee Caffee Ziarnista 2Kg Arabica Świeżo Palona Z Pianką - Opis
Świeżo wypalona kawa jest jak świeżo wypieczony chleb.A my jesteśmy mistrzami wypiekania!Kawa z każdym miesiącem po wypaleniu traci swoją świeżość. Zanim kupisz kawę w sklepie podróżuje ona między pośrednikami, a następnie czeka, aż po nią sięgniesz na półce - wybierając taką kawę wybierasz egzemplarz mający już kilka miesięcy, a w skrajnych wypadkach nawet rok.Zdaniem Auduna Sorbottena - Mistrza Świata Roasterów kawy - najlepszy smak znajduje się w kawie między jednym dniem, a pięcioma tygodniami od wypalenia.Kupując w naszej palarni otrzymujesz kawę prosto z pieca. Wypalamy nasze kawy w dniu wysyłki, a maksymalnie na kilka dni przed. Masz gwarancję, że Kawa dotrze do Ciebie maksymalnie świeża!Laur Konsumenta 2025Nasze produkty Yankee Caffee otrzymały prestiżowe odznaczenie i certyfikat w ogólnopolskim konkursie "Laur konsumenta 2025" w kategorii Kawa ziarnista świeżo palona.To świadectwo potwierdza, że kawa z naszej palarni jest wysokiej jakości, a klienci chętnie wracają do każdej kolejnej filiżanki.Laur konsumenta to najbardziej rozpoznawalny certyfikat konsumencki w kraju. Przyznawany jest od 20 lat w ramach prowadzonych plebiscytów popularności produktów. Odznaczenie tym tytułem stanowi uhonorowanie marki, która według respondentów jest najbardziej godna zaufania w swojej kategorii.O naszej kawie▶ Kraj pochodzenia Brazylia▶ Nuty smakowe Czekolada, Miód▶ Kwasowość niska▶ Body wysokie▶ Aromat słodki▶ Stopień palenia ŚredniNajważniejsza jest (...) więcej jakośćDzięki współpracy z wieloma dystrybutorami surowych ziaren jesteśmy w stanie wyselekcjonować najlepsze odmiany z dostępnych.Każda jedna partia towaru przed importem jest testowana przez wykwalifikowanego testera, dzięki czemu końcowy produkt cechuje się niezmiennym smakiem, nie zależnie od tego z jakiego okresu produkcji pochodzi.Powtarzalność ziaren i doświadczalnie stworzone najlepsze profile palenia sprawiają, że nasza kawa jest istnym dziełem sztuki, którym można się upajać z każdą kolejną filiżanką i z każdym kolejnym opakowaniemOpakowania, w które pakujemy ziarna również nie są przypadkowe - każde z nich jest wyposażone w zawór jednostronnego działania - aby kawa mogła wypuścić z siebie niechciany dwutlenek węgla. A zamknięcie strunowe pozwala po każdym użyciu zamknąć ziarna z powrotem do idealnych warunków przechowywania. Dzięki takim opakowaniom kawa przez długi czas zachowa swoje najlepsze walory smakowe.Przebieg palenia kawyNa swoim koncie mamy kilkaset ton wypalonych ziaren różnego rodzaju - ogromne doświadczenie. Regularne cuppingi, czyli degustacje ziaren pozwalają nam dobrać najlepsze profile palenia dla każdego z nich.Jeśli jakaś partia nie spełnia naszych oczekiwań, nie dopuszczamy jej do dystrybucji. Choć zdarza się to bardzo rzadko, ponieważ każde palenie to dokładnie zaplanowany proces, nad którym czuwa szereg czujników i zaawansowany system sterowania jednego z najbardziej zaawansowanych piecy do palenia kawy na rynku.Cały proces od momentu magazynowania surowych ziaren poprzez wypalanie, aż po pakowanie to ściśle zaplanowana procedura - tak, aby kawa dotarła do Ciebie maksymalnie świeża i pełna smaku.Nasz sposób wypalania OMNIROASTOMNIROAST to wypalanie stopnia idealnego dla większości podniebień. Nie staramy się zakryć defektów ziaren przesadnym stopniem wypalenia jak w przypadku tanich kaw marketowych. Wiemy też, że większość z Was nie chciałaby pić kwaśnej kawy, na pół surowej. Dlatego tak dobieramy czas palenia, aby ziarna wysypywać z pieca w momencie najlepszym dla naszych klientów.Ziarna, które od nas otrzymasz są matowe i suche - dzięki czemu wszystkie olejki eteryczne są zamknięte w środku, a nie zostały odparowane w piecu. To sprawia, że nasza kawa ma możliwie najlepsze walory smakowe, ale też i zdrowotne.Smak jest głęboki, a przy dobrania odpowiedniej grubości mielenia kawa nadaje się do większości rodzajów parzenia - od espresso aż po drip.Grubość zmielonej kawy dopasowana do metody parzeniaGrubość mielenia to jeden z kluczowych czynników, na który masz wpływ.O ile ekspres automatyczny ma z góry założone parametry, tak stosując manualne metody parzenia i młynek z regulacją grubości możesz mieć wpływ na końcowy smak napoju.Warto jest łamać schematy i dobrać ten parametr pod siebie samego.Można w uproszczeniu przyjąć, że im dłużej trwa proces parzenia kawy, tym grubiej powinniśmy mielić ziarna- French Press dla większości najlepiej wyjdzie z grubo zmielonymi ziarnami
- Kawiarka najbardziej optymalny smak nada dla średnio zmielonych ziaren
- Ekspres ciśnieniowy z kolei potrzebuje drobno zmielonej kawy.
- Kawa pomaga rozpocząć dzień z większym poziomem energii
- Pobudza umysł przed rozpoczęciem procesu uczenia się, zwiększa wydajność do zapamiętywania
- Ogranicza uczucie zmęczenia i pozwala przesunąć potrzebę snu w czasie nawet o kilka godzin.
- Picie kawy wspomaga organizm przy wysiłku fizycznym i pomaga trenować dłużej.
- Kawa NIE podnosi ciśnienia tętniczego przy jej nawykowym spożyciu
- Obniża ryzyko chorób naczyniowo-sercowych
- Wzmacnia siłę skurczu serca
- Może pomóc w walce z bólem głowy, wzmacnia działanie leków przeciwbólowych
- Kawa jest źródłem minerałów takich jak magnez, potas i mangan. Mit o wypłukiwaniu magnezu przez kawę stworzyli nieuczciwi producenci magnezu w kapsułkach. Już 3-4 filiżanki kawy uzupełniają dzienne zapotrzebowanie tych pierwiastków!!!
Yankee Caffee Ziarnista 2Kg Arabica Świeżo Palona Z Pianką - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.