



Amica ED97795V STUDIO STEAM









Amica ED97795V STUDIO STEAM - Najlepsze oferty
Amica ED97795V STUDIO STEAM - Opis
PIEKARNIK DO ZABUDOWY AMICA ED97795V STUDIO STEAMWyświetlacz LED sensorowy z programami gotowymi (Te) Wyjątkowo elegancki wyświetlacz, bez pokręteł i zbędnych nadruków, idealnie wkomponuje się w najbardziej wymagającą aranżacje kuchenną. Intuicyjny i przejrzysty panel jest sterowany za pomocą białych sensorów, które podświetlają się dopiero po jego włączeniu. Wszystkie funkcje piekarnika są dostępne bezpośrednio na panelu, nie musisz więc zagłębiać się w menu ani przechodzić między opcjami, żeby znaleźć tę właściwą. Po wyborze danej funkcji wyświetlają się tylko ikony wyboru, a wszystkie pozostałe diody gasną – wyświetlacz krok po kroku prowadzi Cię do celu. Nie musisz zastanawiać się nad parametrami pieczenia, bo wyświetlacz wyposażony został w aż 19 programów gotowych opracowanych przez profesjonalnych kucharzy. Do dyspozycji masz programy m.in. do szybkiego podgrzania dań czy wolnego gotowania techniką SlowCooking. FullSteam® Profesjonalny efekt pieczenia i gotowania na parze dzięki generatorowi pary i gotowym programom parowym. Inteligentny algorytm, zaszyty w predefiniowanych programach stworzonych przez profesjonalnych kucharzy, dobiera najlepsze parametry dozowania pary i temperatury dla każdego etapu pieczenia. Dzięki temu uzyskujesz doskonałe efekty – dania są idealnie i równomiernie wypieczone. Wykwintne mięso sous-vide, idealnie puszysty sernik, miękkie pieczywo z chrupiącą skórką, a nawet zapiekanki czy risotta, gdzie do piekarnika wkładasz danie z suchym ryżem czy makaronem - to wszystko jest możliwe z tym zaawansowanym piekarnikiem. I to bez Twojego (...) więcej najmniejszego wysiłku. Nastawiasz odpowiedni program i wszystko dzieje się samo! Termosonda Z pewnością wielokrotnie zdarzało Ci się nakłuwać czy nacinać piekącą się potrawę, by sprawdzić stopień jej upieczenia. Dzięki Termosondzie nie będzie to już konieczne! Wystarczy, że umieścisz ją w piekącej się potrawie i ustawisz na programatorze temperaturę, jaką chcesz osiągnąć we wnętrzu. Termosonda będzie szczególnie przydatna w przypadku pieczenia mięs. Bez ryzyka przypalenia na zewnątrz i niedopieczenia w środku!
Jeszcze więcej możliwości: Soft Close & Open – miękkie domykanie i otwieranie Prowadnice teleskopowe SlowCooking
Soft Close & Open – miękkie domykanie i otwieranie Za sprawą tego rozwiązania opadające z impetem lub trzaskające nieprzyjemnie drzwi piekarnika to już przeszłość! Zawiasy wyposażone zostały w specjalne tłumiki, sprawiając, że drzwi samoczynnie wyhamowują tuż przed całkowitym zamknięciem lub opadnięciem. Soft Close & Open to komfort i bezpieczeństwo w Twojej kuchni. Prowadnice teleskopowe Wysuwając rozgrzaną blachę z gorącą potrawą łatwo o poparzenie i ryzyko upuszczenia blachy. Nie w piekarnikach Amica! Wszystko za sprawą prowadnic. Dzięki nim możesz w pełni bezpiecznie, bez ryzyka poparzenia, wsunąć i wysunąć nawet rozgrzaną i mocno obciążoną blachę. Amica BakingPro System® Nowa konstrukcja piekarnika, która sprawia, że możesz piec więcej, szybciej, lepiej i wygodniej. Nagrzew w 3 min. Piekarnik rozgrzewa się do 150°C w zaledwie 3 minuty. Równomierne pieczenie na kilku poziomach Nowa konstrukcja wnętrza piekarnika gwarantuje precyzyjną dystrybucję ciepła w całej komorze, dzięki temu dania wypieką się równomiernie na wszystkich poziomach. Emalia łatwoczyszcząca EasyClean Wyjątkowo gładka emalia, w którą nie wnikają zabrudzenia. Zimny front 35°C Zewnętrzna szyba podczas pieczenia w temperaturze 180°C ma tylko 35⁰C Gotowe programy pieczenia Pozwolą Ci zaoszczędzić sporo cennego czasu. Gotowe programy pieczenia zostały przygotowane we współpracy z profesjonalnymi kucharzami. Dzięki nim szybko przygotujesz dowolną potrawę, nie zastanawiając się nad czasem pieczenia czy temperaturą adekwatną do rodzaju i rozmiarów dania. Piekarnik zrobi do za Ciebie! A efekt zawsze będzie doskonały.
Dane techniczne:
Funkcjonalność
Amica BakingPro System® Równomierne pieczenie na kilku poziomach SlowCooking Nagrzew w 3 minuty Termoobieg 2100W Funkcja ECO 2100W Szeroki zakres temperatur: 30°C-280°C Gotowe programy pieczenia 19 Gotowe programy parowe 10 FullSteam Liczba funkcji piekarnika 11
Wyposażenie
Drabinki boczne Rodzaj oświetlenia Halogenowe górne Termosonda Przepisy na drzwiach Zimny front 35°C System czyszczenia Parowy
Wyświetlacz
Wyświetlacz LED sensorowy z programami gotowymi (Ttep) Rodzaj sterowania Sensorowe Blokada programatora System otwierania drzwi SoftClose & Open - miękkie domykanie i otwieranie Łatwy demontaż drzwi Emalia łatwoczyszcząca EasyClean Zamknięta górna listwa drzwi Chłodny front (3 szyby) Liczba blach 2 Prowadnice teleskopowe z funkcją STOP 2
Dane techniczne
Grill elektryczny 1500W Super grill 2400W Grzałka dolna 1100W Rozmiar największej blachy do pieczenia (cm2) 1488 Pojemność piekarnika 77 l Moc całkowita kuchni 3.6 kW Moc grilla 1500 W Grzałka górna 900 W Grzałka dolna 1100 W Grzałka pierścieniowa termoobiegu 2100 W Podłączenie do zasilania 1N~220-240 V Szerokość wnęki meblowej 560 mm Wysokość wnęki meblowej 595 mm Głębokość wnęki meblowej 560 mm Rodzaj piekarnika Elektryczny parowy - FullSteam Szerokość netto 595 mm Głębokość netto 570 mm Waga netto 38.25 kg Wysokość netto 595 mm Rodzaj wtyczki Euro 3x1,5mm2 Linia wzornicza X-Type Kolor frontu Czarny Rodzaj szyby Vanessa black Napięcie V 220-240V Kolor wyświetlacza biały Klasa energetyczna EL 2010/2014 A+ Częstotliwość 50
Dane logistyczne
SKU 57940 Index 57940 Waga brutto 40.95 kg Szerokość brutto 670 mm Wysokość brutto 660 mm Głębokość brutto 700 mm EAN 5906006579401 Objętość brutto 0.3095 m³ Wysokość panelu (mm) 96 Pozycja przyłącza elektrycznego Góra - lewa Długość przewodu zasilającego 130 cm Limit piętrowania 6 mniej
Amica ED97795V STUDIO STEAM - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
d...k
- 2024-05-02Sławomir
- 2024-10-201. Nieestetyczne wykończenie krawędzi drzwi piekarnika, krawędź jest matowiona, ale są miejsca gdzie nie zostało to prawidłowo wykonane- zgłosiłem reklamację i oczekuję na serwis, który ma usunąć tę wadę.
2. Funkcjonalność pieczenia parowego nie posiada ręcznej możliwości sterowania zaparowywaniem piekarnika, jest tylko i wyłącznie możliwość skorzystania z ustawionych na stałe programów przez producenta. Co prawda jest taka pseudo możliwość, opisana w instrukcji ale to dotyczy programu oznaczonego jako S01, gdzie i tak nie ma możliwości sterowania temperaturą, korzystania z załączonej sondy, (...) więcej zmiany czasu w trakcie zatwierdzenia programu.
3. Brak jasnej informacji, że funkcji pary nie można korzystać przy każdym dowolnym pieczeniu.
4. Brak jasnej informacji, że funkcjonalność pieczenia z parą ogranicza się tylko i wyłącznie do programów parowe przygotowanych przez producenta. Te programy nie przewidują, zmiany parametrów pieczenia takich jak sposób pieczenia - konwencjonalny, z termoobiegiem, przypiekanie z góry z dołu; zmiany temperatury pieczenia; czasu pieczenia. Programy te są bezużyteczne w przypadku pieczenia np 1-3 foremek z pieczywem, produktów mięsnych, które mogą mieć różną wagę np kurczak 1,5 kg i 3 kg - a te parametry wpływają np na długość pieczenia.
5. W instrukcji jest opisane, że czas pieczenia może być zmieniany w programach parowych oznaczonych literą S - niestety teraz producent odpowiedział, że i tego parametru nie można zmieniać.
6. "Jednorazowe programy parowe" - nie można w sposób ciągły korzystać z funkcji pary, za każdym razem trzeba po skończonym programie dokonać spuszczenia wody, które jest bardzo kłopotliwe, wybrać nowy program i napełnić zbiornik z wodą. W tym czasie temperatura z piekarnika wypuszczana jest w powietrze i tracona jest cenną energia oraz czas na wykonanie tych czynności dodatkowo, jeśli chcemy nadal korzystać z piekarnika i przygotować kolejną potrawę - np przygotowania do wieczoru wigilijnego.
7. Brak możliwości korzystania z dołączonej sondy w programach parowych! To nawet nie jest opisane w instrukcji.
8. System pary przy większych temperaturach powyżej 50 stopni C działa mało wydajnie. Zauważyłem, że przy programach, gdzie jest najpierw przypiekanie w wysokiej temperaturze odpowiedni poziom pary nie jest odpowiednio dozowany do komory piekarnika i skala zaparowania piekarnika jest na niskim poziomie.
9. Przy odkamienianiu, po sygnale dźwiękowym informującym o konieczności spuszczenia wody włączona kontrolka OK i znak V po prawej stronie, mimo kilkukrotnego naciśnięcia obydwu pól , dopiero za 3 razem spuszczanie wody jest uruchomione.
10. Mimo, że nie wykonałem nawet sześciu programów parowych piekarnik włącza funkcję, która informuje, że należy wykonać odkamienianie, akurat pomiędzy kolejnymi pieczeniami, gdzie według instrukcji czyszczenie piekarnika powinno odbywać się po całkowitym ostudzeniu piekarnika, kolejna kwestia, która wpływa na straty energii.
11. Różnica w starcie programów. Programy oznaczone literą P uruchamiają zadany czas w momencie jak zostanie uruchomiona temperatura zadana w programie. W przypadku uruchomienia programu S - czyli pieczenie parowe, czas biegnie w momencie zatwierdzenia programu. To ma istotny wpływ na pieczenie różnych potraw.
12 .O ile przypadkowe naciśnięcie klawisza Wyłącz przy normalnym korzystaniu lub wyboru programu P, to już w przypadku programu S, można tylko spuścić wodę i rozpocząć program od początku z takimi samymi ustawieniami - to jest zupełny nonsens. Nie ma możliwości zablokowania panelu w taki sposób, by zabezpieczyć się przed przypadkowym naciśnięciem tego klawisza.
13. Podświetlenie klawiszy jest na słabym poziomie, w dzień nie widać nawet gdzie jest klawisz włącz/wyłacz, przy pieczeniu niektóre klawisze są również słabo widoczne - czy w dzień czy też w nocy.
14. Temperatura szyby - niestety mimo, że producent reklamuje, że szyba nie ma więcej jak 35 stopni celcjusza, to przy pieczeniu w temperaturach około 220 stopni celcjusza szyba ma dużo więcej niż opisywane 35 stopni celcjusza.
Reasumując, nie wiem jak można było wypuścić taki piekarnik z takimi mankamentami i ograniczeniami, mi wystarczyło cztery sesje z tym piekarnikiem i udało się wychwycić tyle bubli. Dziś już wiem, że nie kupię już sprzętu Amica, a mam piekarnik tej firmy już dwudziesty rok, korzystam intensywnie i działa do dziś. Ostatnio nawet dowiedziałem się, że on też ma funkcję parową tzw Soft Steam - oczywiście wiedziałem o tym już od 4 lat, bo sam na nią wpadłem :) piekąc chleby i rozwijając swoją pasję :) mniej