Kimchi Japońskie 280g Kiszone Specjały - Opis
Kimchi japońskie 280gKimchi japońskie to wersja nieco łagodniejsza niż klasyczna. Przepis zawdzięczamy naszemu japońskiemu przyjacielowi Takuyi Yamamoto. Jabłuszko i bulion rybny w składzie nadają mu niesamowity smak. Na tle innych kiszonek, kimchi wyróżnia się zawartością specjalnego szczepu bakterii Lactobacillus kimchii.
Dlaczego jest takie dobre?Przede wszystkim nasze kiszonki nie zawierają octu. Do kiszenia wybieramy wysokiej jakości składniki, czyli intensywny czosnek w ząbkach (nie przyprawa!), najlepsza sól kłodawska kamienna. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie.Są niskokaloryczne i zawierają bardzo mało cukru, dzięki temu są świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.Podsumowując nasze produkty są:
- bez konserwantów
- bez octu
- bez dodatku cukru
- niepasteryzowane
- kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze
- kiszone z sercem!
Jak je robimy?Kimchi to najpopularniejsza koreańska kiszonka. Najczęściej spotykana odmiana to tongbaechu-kimchi, czyli kimchi z kapusty pekińskiej. Niezwykle ważnym składnikiem kimchi jest też papryczka gochugaru, nazywana także koreańskim chilli. Ostrość kimchi dodatkowo spotęgowana zawartością imbiru, czosnku i dymki czyni je wspaniałym dodatkiem do rozgrzewającego posiłku. Dodatek marchewki i białej rzepy nadaje naszej kiszonce fantastycznej chrupkości. Używany często do produkcji kimchi sos rybny czy ostrygowy.
Jak je jeść?Kimchi możemy użyć je jako farsz
(...) więcej
do pierogów, usmażyć razem z masą na placki, dodać do smażonego ryżu czy użyć jako składnik pikantnego sosu do makaronu. W Korei kimchi to niezbędny dodatek każdego obiadu. Ostra kiszona kapusta świetnie komponuje się z grillowanym mięsem. Koreańczycy uwielbiają samgyeopsal, czyli grilowany boczek. Tłuste mięso wieprzowe i ostro-kwaśne kimchi to połączenie fenomenalne.Aktywnie fermentują - co to oznacza?Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.Jak przechowywać?Ze względu na to, że nasz produkty są niepasteryzowane i nie zawierają konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 10 stopni).Ile przetrwają?Ich okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo są niepasteryzowane, jak już wspomnieliśmy.Składniki: Kapusta pekińska, marchew, czosnek, jabłko, rzodkiew biała, papryka gochugaru, bulion rybny, sól.Masa netto: 280g.To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały.WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.
mniej
Kimchi Japońskie 280g Kiszone Specjały - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
Aktualnie brak opinii na temat Kimchi Japońskie 280g Kiszone Specjały -
Dodaj opinię