

Suszone Owoce Kawowca Cascara 200g


Suszone Owoce Kawowca Cascara 200g - Najlepsze oferty
Suszone Owoce Kawowca Cascara 200g - Opis
CASCARA z języka hiszpańskiego oznacza skórkę lub łupinę i pochodzi z nowego sposobu recyclingu skórki i miąższu kawowca, która pozostaje w ogromnych ilościach przed procesem mycia i suszenia ziaren. W większości krajów w których produkowana jest CASCARA, do niedawna uważana była za bezwartościowy odpad, najczęściej używany jako nawóz. Okazało się jednak, że po zastosowaniu specjalnej metody możliwe jest wysuszenie skórki, która po zaparzeniu daje nam wyjątkowo owocowy, orzeźwiający napar. CASCARA nie jest kawą.CASCARA z języka hiszpańskiego oznacza skórkę lub łupinę i pochodzi z nowego sposobu recyclingu skórki i miąższu kawowca, która pozostaje w ogromnych ilościach przed procesem mycia i suszenia ziaren. W większości krajów w których produkowana jest CASCARA, do niedawna uważana była za bezwartościowy odpad, najczęściej używany jako nawóz. Okazało się jednak, że po zastosowaniu specjalnej metody możliwe jest wysuszenie skórki, która po zaparzeniu daje nam wyjątkowo owocowy, orzeźwiający napar. CASCARA nie jest kawą.CASCARA ma bardzo długą i ciekawą historię. Plantatorzy kawy w Jemenie i Etiopii od wieków zalewali wysuszone owoce kawowca i robią to do dzisiaj. Często dodają do naparu świeży cynamon, imbir czy gałkę muszkatołową. W Etiopii taki napój znany jest pod nazwą HASHARA, a w Jemenie jako QISHR.- Kraj pochodzenia: Panama
- Region: Santa Clara, Renacimiento Chiriqui
- Odmiana: 100% Catuai
- Metoda obróbki: Natural
- Położenie upraw: 1400 - 2000m n.p.m.
- Proporcje: 6g cascary na 100ml wody
- Temperatura wody: 95°C - 100°C
- Czas parzenia: około 5 minut
- Mizudashi
- Aeropress
- Syfon
- French Press
- Clever Dripper
Suszone Owoce Kawowca Cascara 200g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.