
Kawa Brazylia Doce Diamantina Instytut Kawy 250g



Kawa Brazylia Doce Diamantina Instytut Kawy 250g - Najlepsze oferty
Kawa Brazylia Doce Diamantina Instytut Kawy 250g - Opis
Kawa ziarnista Brazylia Cerrado Odkryj wyjątkowy smak Brazylii! Ta klasyczna arabika o delikatnym, orzechowo-czekoladowym profilu i niskiej kwasowości to idealny wybór dla miłośników harmonijnych kaw. Naturalna obróbka na słońcu sprawia, że ziarna nabierają subtelnej słodyczy i aksamitnej struktury, doskonale sprawdzając się zarówno w espresso, jak i kawach mlecznych. Co znajdziesz w zestawie? Kawa z gatunku Arabika, ziarnista, palona. 100% Arabika, data palenia znajduje się na zgrzewie opakowania. Region Cerrado Odmiana Mundo Novo Wysokość upraw 800-1000 m n.p.m. Obróbka pulped natural Kwasowość niska Nuty smakowe orzechy, karmel Przeznaczenie kolba, kawiarka, automat Kawę przygotuj tak jak lubisz. My rekomendujemy: ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres automatyczny. Data palenia Kawę wypalamy codziennie, dzięki temu nasza kawa jest zawsze świeża. Data palenia znajduje się na każdym opakowaniu. Data przydatności Kawę z naszej palarni rekomendujemy spożyć po 7. dniu od wypalenia oraz przed upływem 6. miesięcy od tej daty. Wtedy kawa będzie najsmaczniejsza. Najlepsze efekty uzyskamy, jeśli zaparzymy kawę między drugim tygodniem a trzecim miesiącem od wypalenia. Dlaczego kawa musi odpocząć? Kawa po wyjściu z pieca musi odgazować. Dlatego w naszych opakowaniach znajduje się wentyl „one way”, dzięki któremu nadmiar dwutlenku węgla ucieka z ziaren do atmosfery. Proces zaczyna się zaraz po wyjęciu z pieca i może trwać nawet do 2 tygodni. Przechowywanie Po otwarciu najlepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu. Wyjątkowy sposób obróbki Kawa Brazylia Doce Cerrado zachwyca nie (...) więcej tylko smakiem, ale i starannie dobraną metodą obróbki ziaren – pulped natural, zwaną też „semi-washed”. To brazylijska specjalność, łącząca cechy kaw mokrych i suchych. Po zebraniu ziarna są pozbawiane skórki, ale pozostawia się na nich warstwę miąższu (mucilage), która następnie naturalnie wysycha na słońcu. Dzięki temu procesowi kawa zyskuje aksamitne body, wyraźną słodycz i niższą kwasowość – cechy, które sprawiają, że Doce Cerrado smakuje gładko, czekoladowo i bardzo przyjemnie, zarówno w espresso, jak i metodach przelewowych. To właśnie ta technika wydobywa z brazylijskich ziaren ich pełnię – od nut orzechów, przez mleczną czekoladę, aż po subtelne tony karmelu. mniejKawa Brazylia Doce Diamantina Instytut Kawy 250g - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.