
Ae Bulion Rybny Dashi Bonito Dashino-Moto 40G (8X5G) Shimaya (1657)




Ae Bulion Rybny Dashi Bonito Dashino-Moto 40G (8X5G) Shimaya (1657) - Najlepsze oferty
Ae Bulion Rybny Dashi Bonito Dashino-Moto 40G (8X5G) Shimaya (1657) - Opis
Bulion dashi (dashi no moto) to podstawowy składnik w kuchni japońskiej. Oryginalnie przygotowywany z glonów konbu oraz płatków ryby bonito, katsuobushi. Ma mocny, rybny aromat i w zależności od sposobu przygotowania i przeznaczenia może być klarowny (z pierwszego gotowania, czyli ichiban-dashi) lub mętny (z drugiego gotowania, czyli niban-dashi). Na bazie ichiban-dashi japończycy przygotowują przede wszystkim zupy, które zgodnie z wielowiekową tradycją są niezbędnym elementem wielu posiłków. Poza tym w dashi gotuje się warzywa, dodaje do ryżu, makaronu oraz aromatyzuje gęste mięsne sosy (niban-dashi). Dashi przygotowywuje się bardzo łatwo. W sprzedazy znajdziecie gotowe dashi w postaci granulatu - wystarczy rozrobić z wodą w odpowiednich proporcjach i gotowe. Opakowanie zawiera 40g bulionu dashi - 8 torebek po 5g. 5g granulatu wystarczy na przygotowanie od 0,5 do 1L bulionu, w zależności od preferencji przygotowującego. Kraj pochodzenia: JaponiaSkład: Wzmacniacz smaku: E621, sól,, ryba bonito (proszek i ekstrakt), wzmacniacz smaku: E635.Alergeny: zawiera ryby.Przechowywanie: w suchym i ciemnym miejscu.--------------------------------------------------------------------------------Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:
e-mail: biuro@paleczkami.pl
telefon: +48 694 512 522Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.--------------------------------------------------------------------------------
Ae Bulion Rybny Dashi Bonito Dashino-Moto 40G (8X5G) Shimaya (1657) - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.
2...0
- 2025-03-05j...i
- 2025-01-29i...z
- 2025-01-20