
Żywe Kultury Bakterii Do Jogurtu Fit&Slim Bezglutenowe 1 G 2 Fiolki Vivo


Żywe Kultury Bakterii Do Jogurtu Fit&Slim Bezglutenowe 1 G 2 Fiolki Vivo - Najlepsze oferty
Żywe Kultury Bakterii Do Jogurtu Fit&Slim Bezglutenowe 1 G 2 Fiolki Vivo - Opis
Zakwaski VIVO to startery z pożytecznymi kulturami bakterii do przygotowywania w warunkach domowych jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany lub kwasu. Zakwaski wyróżniają się unikalnym składem kultur bakterii, a przygotowane z nich produkty nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, obecne w niektórych gotowych produktach. Zakwaski nie zawierają glutenu, a zawarte w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie. Produkty posiadają znaki jakoś ISO. Przygotowanie domowego jogurt jest bardzo proste i nie będzie wymagało więcej niż 5 – 10 minut osobistego zaangażowania. A wynik będzie cieszył każdego członka rodziny – zarówno dorosłych, jak i dzieci. Zakwaski dzięki zawartość żywych kultur bakterii wspierają mikroflorę jelitową, tak ważna dla odporności organizmu. Kultury te wraz z kwasem mlekowym wytwarzanym w trakcie ukwaszania mleka, przy codziennym spożyciu niekorzystnie wpływają na bakterie i grzyby chorobotwórcze. Zakwaska FIT&SLIM: Wyróżniającym się składnikiem tej Zakwaski do jogurtu jest szczep Lactobacillus gasseri, który zyskał rozpoznawalność jako tzw. „probiotyk fitness”. Zakwaska Fit&Slim to propozycja dla osób, które chcą zmienić swój sposób odżywiania, wejść na drogę aktywności fizycznej i zdrowej diety. „Probiotyk fitness” Starter do przygotowania domowego jogurtu zawiera żywą mikroflorę kultur bakterii, a jej wyróżniającym się składnikiem jest szczep Lactobacillus gasseri, który zyskał rozpoznawalność jako tzw. „probiotyk fitness”. Jogurt uzyskany przy pomocy startera Fit&Slim to (...) więcej doskonała propozycja dla osób dbających oraz chcących zadbać o prawidłową sylwetkę. Bez zbędnych dodatków Dzięki właściwym proporcjom żywych kultur bakterii uzyskany jogurt stanowi doskonały posiłek wolny od wszelkich dodanych cukrów (zawiera tylko naturalnie występujące cukry) oraz innych zbędnych dodatków np. mleka w proszku. Jogurt zawiera naturalnie w nim występujące i dobrze przyswajalne składniki odżywcze. Warto pamiętać, że dokładna wartość odżywcza jogurtu uzyskanego domowo zależy od mleka, którego użyjemy do jego przygotowania. Polecamy mleko o zawartości tłuszczu 3,2 proc, które zapewni lepszą przyswajalność witamin od mleka odtłuszczonego, przy niewielkim wzroście ilości kalorii. Zakwaska FIT&SLIM polecana jest dla: osób w trakcie zmiany sposobu odżywiania, dla chcących zadbać o prawidłową sylwetkę przy zwiększonym wysiłku fizycznym dla młodzieży i dorosłych w diecie codziennej Do przygotowania potrzebujesz: Zakwaskę (1 butelka na od 1 do 3 litrów mleka) Mleko (krowie, kozie); w przypadku mlek roślinnych np. migdałowego, sojowego zapoznaj się z przepisem Zwykły rondel i duży ręcznik lub koc Jogurt można przygotować również w jogurtownicy lub thermomixie – zgodnie z instrukcją dla tych urządzeń. Przygotuj mleko. Jeśli używasz domowego (surowego, „prosto od krowy”) mleka lub mleka pasteryzowanego – zagotuj je przed użyciem. Mleko UHT nie wymaga pasteryzowana, natomiast odradzamy je jako najbardziej jałowy mikrobilogicznie typ mleka. Mleko musisz doprowadzić do temperatury +37 .. + 43 ° С, idealnej do namnażania się kultur bakterii. Zagotuj wiec mleko i ostudź do tej temperatury (lub w przypadku mleka UHT wystarczy, że podgrzejesz je do tej temperatury). Bardzo pomocny do monitorowania temperatury jest termometr kuchenny. Dodaj Zakwaskę. Buteleczkę zawierającą sproszkowaną Zakwaskę, wypełnij do połowy mlekiem o temperaturze pokojowej, zakręć szczelnie nakrętkę i wstrząśnij buteleczką, aż do całkowitego rozpuszczenia się proszku w buteleczce. Jeżeli trochę proszku sklei się na dnie, należy np. odwrotną końcówką łyżeczki dokładnie rozetrzeć aby rozpuścił się w mleku i uzyskał możliwie drobną konsystencję. Następnie wlej całą zawartość do mleka o temperaturze +37 .. + 43 ° С Pozostaw do ukwaszenia. Całość możesz pozostawić w garnku, w którym wcześniej podgrzewało się mleko (garnek będzie oddawał ciepło potrzebne bakteriom do namnażania się). Garnek należy dokładnie przykryć i zaizolować (np. ręcznikiem lub kocem), następnie odstawić w ciepłe miejsce.Mleko z bakteriami możesz też przelać do naczynia typu termos, słoik z pokrywką lub miski z pokrywką. Aby zapobiec utracie ciepła, naczynie to należy owinąć dużym ręcznikiem lub kocem. Naczynie należy pozostawić przez 8-10 godzin w ciepłym miejscu, bez przeciągów i w spokoju (nie mieszać). Ukwaszone mleko ma gęstą konsystencję. Jeśli użyto termosu, należy po ukwaszeniu jego zawartość przelać do naczynia do przechowywania np. słoika, miski, itp. Gotowe. Po 8-10 godzinach produkt powinien być gotowy (najwygodniej ukwaszać przez noc). Gdyby jogurt dalej nie był ścięty lub nieco zbyt płynny, zostaw go na jeszcze 1-2 godziny. Kiedy jogurt jest gotowy wstawmy go jeszcze do lodówki, by się schłodził. Wszystkie dodatki smakowe, owoce itp. należy dodać do jogurtu bezpośrednio przed spożyciem. Gotowy jogurt przechowujemy w lodówce nie dłużej niż przez 7 dni. Zawartość: Opakowanie zawiera dwie fiolki po 0,5g. Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka. Sposób przechowywania: w temperaturze +2 do +8 st. - przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temp. do 30 st. do 10 dni. Składniki: Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium infantis. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 242 kJ / 58 kcal Tłuszcz - 2,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4g Węglowodany - 5,9 g - w tym cukry - 5,6 g Białko - 4,0 g Sól - 0,13 g Może zawierać śladowe ilości laktozy. mniejŻywe Kultury Bakterii Do Jogurtu Fit&Slim Bezglutenowe 1 G 2 Fiolki Vivo - Opinie i recenzje
Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.